І.М. Бурлакова, І.В. Терещенко, С.В. Шевцов
Еколого-економічні аспекти розв’язання проблем поводження з відходами на регіональному рівні (на прикладі Сумської області)
(мова оригіналу – українська)

У статті досліджено основні проблеми поводження з відходами та реальні перспективи зменшення екодеструктивного впливу на навколишнє середовище. Проведено аналіз політики регіону у сфері поводження з відходами. Запропоновано проект з переробки вторинної сировини, який здатний зменшити рівень негативного впливу на екологію Сумської області.

Ключові слова: тверді побутові відходи, забруднення навколишнього середовища, екологізація виробництва, ресурсоощадливий розвиток регіону, життєвий цикл продукції, рециклінг.

Розміщена в №3, 2011.

Інформація про автора(ів): Бурлакова Ірина Михайлівна, кандидат економічних наук, старший викладач кафедри економіки Сумського державного університету; Терещенко Ірина Володимирівна, студентка факультету економіки та менеджменту Сумського державного університету; Шевцов Сергій Валерійович, студент факультету економіки та менеджменту Сумського державного університету.

Текст статті: завантажити.






Повернутися до перегляду змісту