В. В. САБАДАШ , С. А. ПЕТРОВСЬКА
Оцінювання інвестиційної привабливості території з урахуванням еколого-економічних інтересів суб’єктів господарювання
(мова оригіналу – українська)

У статті обґрунтовано можливість вирішення багатьох еколого-економічних протиріч і конфліктів через механізми інвестування в економіку регіону. На основі критичного аналізу методик оцінки інвестиційної привабливості розроблено авторську методику оцінки інвестиційної привабливості регіону на основі побудови інтегрального показника, який враховує комплекс екологічних показників і характеристик території. Інтегральний показник інвестиційної привабливості регіону визначається за значеннями інтегральних показників синтетичних категорій. Визначено п’ять синтетичних категорій, за якими оцінюється інвестиційна привабливість регіону: інвестиційний потенціал, інвестиційний клімат, інвестиційна активність, інвестиційні ризики та екологічна складова. За запропонованою методикою розраховано інтегральні показники синтетичних категорій та інтегральний показник інвестиційної привабливості Сумської, Донецької, Львівської, Одеської та Київської областей за 2007–2011 рр.

Ключові слова: екологічний борг, екологічний конфлікт, врегулювання, інтегральний показник, оцінка інвестиційної привабливості, методика, рівень.

Розміщена в №3, 2013.

Інформація про автора(ів): Сабадаш Віктор Володимирович, кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри економіки та бізнес-адміністрування Сумського державного університету, заступник директора Науково-дослідного інституту економіки розвитку МОН України і НАН України.
Петровська Світлана Анатоліївна, економіст Сумської обласної організації «Всеукраїнська спілка вчених-економістів».

Текст статті: завантажити.






Повернутися до перегляду змісту