Ю. С. ШИПУЛІНА , К. О. КОСТИК
Шляхи розвитку інноваційної діяльності України в глобалізованому економічному просторі
(мова оригіналу – українська)

Проведений аналіз літературних джерел показав, що багато вітчизняних науковців звертають увагу на проблеми інноваційного розвитку українських підприємств. Однак, єдиної думки щодо подальшого розвитку та пошуку шляхів активізації інноваційної діяльності досі не існує. У статті проаналізовано сучасний стан інноваційної діяльності в України за даними Держкомстату, а також за даними світових рейтингів. Доведено, що без активізації інноваційної діяльності неможливе здійснення прогресивних змін у країні, істотне відновлення реального сектора і взагалі забезпечення стійкого соціально-економічного розвитку. Авторами визначено місце України в світовому господарстві. На основі статистичних даних за минулі роки господарювання спрогнозовано показники розвитку інноваційної діяльності. З урахуванням зарубіжного досвіду запропоновано конкретні пропозиції щодо розвитку інноваційної діяльності в глобалізованому економічному середовищі.

Ключові слова: інноваційна діяльність, глобалізація, інноваційний розвиток, глобальний індекс конкурентоспроможності, інноваційна культура, інтеграція.

Розміщена в №4, 2013.

Інформація про автора(ів): Шипуліна Юлія Сергіївна, кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри маркетингу та управління інноваційною діяльністю Сумського державного університету;
Костик Оксана Володимирівна, студент факультету економіки та менеджменту Сумського державного університету.

Текст статті: завантажити.






Повернутися до перегляду змісту