Л. М. ТАРАНЮК
Комплексна оцінка альтернативних програм реінжинірингу бізнес-процесів промислових підприємств за видами економічного ризику
(мова оригіналу – українська)

У статті розглянуто питання комплексної оцінки альтернативних програм реінжинірингу бізнес-процесів промислових підприємств за видами економічного ризику, яка допомагає обрати найкращий варіант проведення реінжинірингу бізнес-процесів з урахуванням мінімального впливу економічного ризику на проведення перепроектування бізнес-процесів. Автором запропоновано критерії комплексної оцінки альтернативних програм реінжинірингу бізнес-процесів, які включають показники оцінки внутрішніх та зовнішніх бізнес-процесів у залежності від впливу на них видів економічного ризику в процесі проведення радикального переформатування бізнес-процесів. Дана комплексна оцінка альтернативних програм реінжинірингу бізнес-процесів проведена на базі промислового підприємства ПАТ ВЕК «Сумигазмаш». Проведений розрахунок комплексної оцінки по трьом альтернативним програмам за допомогою методу відстаней, обрана перша програма за критерієм мінімуму величини комплексної оцінки.

Ключові слова: реінжиніринг бізнес-процесів, ризик, підприємство, критерій, альтернативна програма, оцінка.

Розміщена в №4, 2013.

Інформація про автора(ів): Таранюк Леонід Миколайович, кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри економіки та бізнес-адміністрування Сумського державного університету.

Текст статті: завантажити.






Повернутися до перегляду змісту