О. Ю. Чигрин, А. А. Треус, А. А. Іскаков
Органічне землеробство як перспективна галузь української економіки
(мова оригіналу – англійська)

Сьогодні українським фермерам доводиться використовувати сучасні інноваційні підходи та технології, щоб стати конкурентоспроможними на світовому ринку сільськогосподарської продукції. У статті обґрунтовано, що «зелене» сільське господарство та фермерство можуть не тільки покращити економічну ситуацію в Україні, але й забезпечити синергетичний ефект для економіки, природи та суспільства. У статті аналізуються світові тенденції розвитку органічного землеробства. Розглянуто проблеми виробництва сільськогосподарської продукції в Україні та передумови розвитку «зеленого» сільського господарства. Автор порівнює економічну ефективність вирощування сільськогосподарських культур за допомогою органічних та традиційних методів. Показаний синергетичний ефект органічного сільського господарства, який включає позитивні результати для економіки, навколишнього середовища, українського суспільства та політичного становища країни у світі. Окреслено також заходи, які можуть допомогти досягти цього ефекту.

Ключові слова: сільське господарство, органічна продукція, попит, органічні господарства, ринок, врожайність, ефект.

Розміщена в №3, 2017.

Інформація про автора(ів): ОЛЕНА ЮРїВНА ЧИГРИН, кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри економіки та бізнес-адміністрування Сумського державного університету;
АЛЛА АНАТОЛІЇВНА ТРЕУС, студент Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту
імені Олега Балацького Сумського державного університету;
АНДРІЙ АНДРІЙОВИЧ ІСКАКОВ, аспірант кафедри економіки та бізнес-адміністрування
Сумського державного університету

Текст статті: завантажити.






Повернутися до перегляду змісту