А. О. РОДИМЧЕНКО
Розроблення науково-методичних підходів до визначення оптимального місця розташування регіонального логістичного центру
(мова оригіналу – українська)

Останнім часом все більше уваги в управлінні регіональним розвитком науковцями приділяється використанню логістичного інструментарію, зокрема формуванню регіональних логістичних систем. Одним із перспективних напрямів дослідження за таких умов стає врахування чинників, що негативно впливають на навколишнє природне середовище, у процесі прийняття управлінських рішень із розвитку регіонів та організації регіональних логістичних центрів. У статті запропоновано автором визначення поняття регіональної логістичної системи, сформульоване з врахуванням її впливу на довкілля. Також представлено напрями діяльності регіональних логістичних центрів для забезпечення сталого розвитку регіону. Розглянуто підходи до визначення оптимального місця розташування логістичного центру в Сумській області за допомогою методів «центра тяжіння» та єдиного середнього. Запропоновано науково-методичний підхід до визначення оптимального місця розташування регіонального логістичного центру з урахуванням екодеструктивного впливу на навколишнє природне середовище.

Ключові слова: регіональна логістична система, регіональний логістичний центр, оптовий товарооборот, сталий розвиток регіону.

Розміщена в №2, 2013.

Інформація про автора(ів): Родимченко Анжеліка Олексіївна, аспірант кафедри економіки та бізнес-адміністрування Сумського державного університету.

Текст статті: завантажити.






Повернутися до перегляду змісту