О. І. КАРІНЦЕВА , М. О. ХАРЧЕНКО , Ю. В. ЗІНЕНКО
Застосування вартісного підходу оцінки конкурентоспроможності підприємств компресорного машинобудування
(мова оригіналу – українська)

Досліджено вартісний підхід до оцінки рівня конкурентоспроможності підприємства з урахуванням специфіки машинобудівної галузі, виокремлені його переваги. Виділена група підприємств – виробників компресорного обладнання, для яких проводиться оцінка. Вибрані групи показників фінансово-господарської діяльності підприємства для оцінки конкурентоспроможності з урахуванням галузевих особливостей. З групи визначених показників шляхом кореляційно-регресійного аналізу вибрані ті, що найбільш точно характеризують рівень конкурентоспроможності підприємств. З метою визначення конкурентного місця та можливостей розвитку ПАТ «НВАТВНДІ Компресормаш» оцінено грошовий потік підприємств-конкурентів та його складових. Проведений аналіз дозволив зробити висновки щодо оцінки рівня конкурентоспроможності ПАТ «НВАТВНДІ Компресормаш» серед виробників компресорного обладнання та визначити можливості для подальшого розвитку підприємства.

Ключові слова: конкуренція, конкурентоспроможність підприємства, конкурентоспроможність продукції, вартісна оцінка, показники рентабельності, компресорна продукція.

Розміщена в №3, 2013.

Інформація про автора(ів): Карінцева Олександра Іванівна, кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри економіки та бізнес-адміністрування Сумського державного університету.
Харченко Микола Олексійович, кандидат економічних наук, старший викладач кафедри економіки та бізнес-адміністрування Сумського державного університету.
Зіненко Юлія Вікторівна, студент факультету економіки та менеджменту Сумського державного університету.

Текст статті: завантажити.






Повернутися до перегляду змісту