П. В. ГРИЦЕНКО
Формування науково-методичного підходу до оцінки маршруту бізнес-процесу промислового підприємства при проведенні реінжинірингу
(мова оригіналу – українська)

Сучасні умови господарювання вже не витримують екстенсивного повільного розвитку економіки, в якій домінує функціональна система управління та традиційні процеси (виробничі та невиробничі). Науковцями розроблювалось, розробляється і буде розроблюватись безліч методів та принципів покращення функціонування економічних систем за рахунок, перш за все, інноваційних процесів. Тому необхідність використання реінжинірингу обґрунтовується високою динамічністю сучасного ділового світу. У статті сформовано новий науково-методичний підхід дооцінки стану бізнес-процесів промислового підприємства, який на відміну від існуючих базується на системному аналізі. Бізнес-процес в такому підході розглядається, як цілісна система із характерними параметрами стану: швидкість та складність маршруту функціональних потоків. Оцінка за вищевказаними параметрами дозволить розробити найбільш ефективний та зручний маршрут нового бізнес-процесу в рамках реінжинірингових заходів. Сучасні умови господарювання вже не витримують екстенсивного повільного розвитку економіки, в якій домінує функціональна система управління та традиційні процеси (виробничі та невиробничі). Науковцями розроблювалось, розробляється і буде розроблюватись безліч методів та принципів покращення функціонування економічних систем за рахунок, перш за все, інноваційних процесів. Тому необхідність використання реінжинірингу обґрунтовується високою динамічністю сучасного ділового світу. У статті сформовано новий науково-методичний підхід дооцінки стану бізнес-процесів промислового підприємства, який на відміну від існуючих базується на системному аналізі. Бізнес-процес в такому підході розглядається, як цілісна система із характерними параметрами стану: швидкість та складність маршруту функціональних потоків. Оцінка за вищевказаними параметрами дозволить розробити найбільш ефективний та зручний маршрут нового бізнес-процесу в рамках реінжинірингових заходів.

Ключові слова: бізнес-процес, реінжиніринг, система, маршрут, функціональний потік.

Розміщена в №4, 2013.

Інформація про автора(ів): Гриценко Павло Валерійович, здобувач кафедри економіки та бізнес-адміністрування, заступник директора департаменту міжнародної освіти Сумського державного університету.

Текст статті: завантажити.






Повернутися до перегляду змісту