А. О. РОДИМЧЕНКО
Розроблення науково-методичного підходу до визначення місця розміщення регіонального логістичного центру з урахуванням соціо-еколого-економічного стану регіону
(мова оригіналу – українська)

Останнім часом все більше уваги в управлінні регіональним розвитком науковцями приділяється оптимальному розміщенню регіональних логістичних центрів. Одним із перспективних напрямів дослідження за таких умов стає врахування чинників, що впливають на його ефективне розміщення в регіонах країни не лише з позиції транспортно-географічних та економічних факторів, а й впливу на навколишнє природне середовище, чому потрібно приділяти особливу увагу. Тому варто зазначити, що у процесі прийняття управлінських рішень врахування саме цього фактору надасть можливість більш ефективно приймати рішення щодо оптимального розташування регіональних логістичних центрів із позиції підтримання еколого-орієнтованого розвитку регіонів. У статті автором запропоновано загальний алгоритм для моделювання розміщення регіонального логістичного центру з урахуванням економічних, соціальних та екологічних факторів із використанням кореляційно-регресійного аналізу. Ця методика надасть змогу не лише визначати місце розташування регіональних логістичних центрів, а й використовувати її підприємствам для побудови розподільчих центрів.

Ключові слова: алгоритм, місце розташування, регіон, регіональний логістичний центр, еколого-орієнтований розвиток.

Розміщена в №2, 2014.

Інформація про автора(ів): Родимченко Анжеліка Олексіївна, аспірант кафедри економіки та бізнес-адміністрування Сумського державного університету.

Текст статті: завантажити.






Повернутися до перегляду змісту