Л. Г. Мельник, І. М. Бурлакова, Є. А. Зябіна
Перспективи розвитку «зеленої економіки» (погляд економіста на конференцію «Ріо + 20»
(мова оригіналу – українська)

У статті проведено критичний аналіз передумов та результатів конференції зі сталого розвитку «Ріо+20» та визначено основні напрями та пріоритети розвитку «зеленої економіки» в Україні. Проведено аналіз Глобального зеленого нового курсу, спрямованого на шлях екологічно чистого і стабільного розвитку економіки. «Сестейнебловість» визначено найважливішою довгостроковою метою, для досягнення якої необхідно зробити економіку «зеленою». Конференцію «Ріо+20» визнано наступним кроком у досягненні Цілей Розвитку Тисячоліття. Визначено місце відтворювального механізму екологізації у впровадженні екологічно збалансованої системи природокористування. Охарактеризовано вплив екологічної стандартизації та сертифікації на розвиток «зеленої економіки» в Україні.

Ключові слова: сталий розвиток, «зелена економіка», економічне зростання, екологічно безпечні технології, екологічні товари, стратегії сталого розвитку, екологічна стандартизація.

Розміщена в №4, 2012.

Інформація про автора(ів): Мельник Леонід Григорович, доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри економіки та бізнес-адміністрування Сумського державного університету; Бурлакова Ірина Михайлівна, кандидат економічних наук, старший викладач кафедри економіки та бізнес-адміністрування Сумського державного університету; Зябіна Євгенія Анатоліївна, студент факультету економіки та менеджменту Сумського державного університету.

Текст статті: завантажити.






Повернутися до перегляду змісту