Л. М. ТАРАНЮК
Розвиток фінансового механізму взаємодії промислових підприємств із банківськими структурами у процесі реінжинірингу бізнес-процесів виробничої сфери
(мова оригіналу – українська)

У статті розглянуті питання розвитку фінансових відносин між промисловими підприємствами машинобудівної галузі і комунальної сфери та банками у процесі реінжинірингу бізнес-процесів виробничої сфери. Досліджені фактори впливу на систему компетенцій промислового підприємства з банківською установою у ході розвитку фінансового механізму суб’єктів при проведенні реінжинірингу. Удосконалено кластеризацію компетенцій шляхом поєднання їх із проведенням реінжинірингу бізнес-процесів на промислових підприємствах. Запропоновані компетенції промислового підприємства та банку при реалізації інвестиційної регіональної програми, яка спрямована на реінжиніринг автотранспортного комплексу підприємств комунальної сфери як розроблення системи компетенцій промислового підприємства ВАТ ВЕК «Сумигазмаш» при формуванні дочірнього підприємства ТОВ «Сумигазмашкапітал» та банку Сумська філія АТ «Райффайзенбанк-Аваль» у ході фінансування програми переведення автотранспорту на стиснений природний газ.

Ключові слова: реінжиніринг бізнес-процесів, фінансовий механізм, підприємство, банк, компетенція, виробництво.

Розміщена в №1, 2013.

Інформація про автора(ів): Таранюк Леонід Миколайович, кандидат економічних наук, доцент, докторант Сумського державного університету.

Текст статті: завантажити.






Повернутися до перегляду змісту