Л. Г. МЕЛЬНИК, О. М. МАЦЕНКО, О. В. КУБАТКО, І. М. ГОНЧАРЕНКО
Безпека національної економіки в умовах посилення глобальної нестабільності та кліматичних змін
(мова оригіналу – українська)

Стаття присвячена вивченню природи, причин виникнення та наслідків глобальної нестабільності в економічному, політичному та екологічному контекстах. У роботі проводиться пошук механізмів по удосконаленню управління ризиками, запобіганню дестабілізації економічних систем через аналіз вже відомих кризових явищ минулих років та окремих глобальних проблем сучасності. Значна увага приділена пошуку шляхів безпечного розвитку національної економіки в умовах економічних, політичних та екологічних флуктуацій. Розглянуто напрями розвитку енергетичного та сільськогосподарських секторів національної економіки в умовах економічної нестабільності та кліматичних змін. Проаналізовано перспективні напрями удосконалення національної економічної політики з метою забезпечення еколого-економічної безпеки.

Ключові слова: національна економіка, економічна та екологічна нестабільність, економічний розвиток, економічні та екологічні флуктуації, кліматичні зміни.

Розміщена в №4, 2013.

Інформація про автора(ів): Мельник Леонід Григорович, доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри економіки та бізнес-адміністрування Сумського державного університету, директор Науково-дослідного інституту економіки розвитку МОН України і НАН України.
Маценко Олександр Михайлович, кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки і бізнес-адміністрування Сумського державного університету.
Кубатко Олександр Васильович, кандидат економічних наук, старший викладач кафедри економіки і бізнес-адміністрування Сумського держав

Текст статті: завантажити.






Повернутися до перегляду змісту