Л. О. ЛІГОНЕНКО
Технологічний розвиток підприємства: критичне осмислення та авторське трактування
(мова оригіналу – українська)

Втрата колишніх технологічних надбань та здобутків, необхідність забезпечення конкурентоспроможності української продукції в умовах переходу до економіки знань та очікування нової технологічної революції зумовлюють інтерес до наукового розроблення проблематики управління технологічним розвитком на рівні підприємства. Вихідною базою для цього є розуміння сутності даного поняття. У статті проведено критичний аналіз існуючих трактувань терміна «технологічний розвиток» та споріднених до нього понять (технічний, організаційно-технічний, інноваційно-технологічний, науково-технологічний), які набули поширення в макро- та мікроекономічних дослідженнях; визначені недоліки, обмеження та дискусійні положення. Визначені сутнісні характеристики цього поняття, що дозволило запропонувати розширене авторське трактування його сутнісних характеристик та зовнішніх проявів.

Ключові слова: технологія, розвиток, технологічний розвиток, технологічний потенціал, технологічна конкурентоспроможність.

Розміщена в №3, 2016.

Інформація про автора(ів): Лігоненко Лариса Олександрівна, доктор економічних наук, професор, професор кафедри менеджменту ДВНЗ «Київський національний економічний університет ім. В. Гетьмана»

Текст статті: завантажити.






Повернутися до перегляду змісту