О. В. Радченко
Соціальні проблеми та економічні передумови формування пропозиції на депозитному ринку
(мова оригіналу – українська)

У статті досліджено основні соціальні проблеми та економічні передумови для формування пропозиції на депозитному ринку, а саме виявлено оптимальний підхід щодо визначення категорії «заощаджень» у контексті їхнього призначення в забезпеченні кон’юнктури депозитного ринку, виділено ключові фактори формування заощаджень із розставленням акцентів на суб’єктивній та об’єктивній сторонах цього процесу. Було досліджено світовий та вітчизняний стан розподілу частки заощаджень в обсязі наявних доходів домогосподарств у кризовий та після кризовий періоди. Також був проведений аналіз поточного стану частки реальних та номінальних доходів населення України, можливостей та бажань населення заощаджувати свої фінансові ресурси.

Ключові слова: заощадження, депозитний ринок, кон’юнктура депозитного ринку, наявні доходи, реальній доходи, пропозиція на депозитному ринку.

Розміщена в №4, 2016.

Інформація про автора(ів): Радченко Олег Володимирович, кандидат економічних наук, начальник філії Сумського обласного управління АТ «Ощадбанк»

Текст статті: завантажити.






Повернутися до перегляду змісту