В. Я. Чевганова, Л. А. Свистун
Креативна економіка як основа інтегрованого розвитку міст України
(мова оригіналу – українська)

У статті обґрунтовано необхідність поширення в Україні концепції сталого цілісного міського розвитку та функціонування креативних індустрій як засобів реновації міст, яким притаманні кризові економічні та демографічні тенденції. Розглянуто основні характеристики креативної економіки, досліджено позитивні для міського розвитку результати її запровадження у зарубіжних країнах, зокрема Великобританії, Німеччині та США. Обґрунтовано, що креативні індустрії створюють нові робочі місця, сприяють диверсифікації економіки і формуванню комфортного міського середовища. Проаналізовано економічну ситуацію та демографічні тенденції у м. Полтави і окреслено перспективні напрями розвитку креативних індустрій у ньому. Здійснено прогнозування демографічної ситуації у місті до 2050 р. за умов збереження існуючих тенденцій та при реалізації концепції інтегрованого розвитку міста, орієнтованої на розвиток креативної економіки.

Ключові слова: креативна економіка, творчість, інтегрований міський розвиток, сталий розвиток, демографія, реновація.

Розміщена в №4, 2017.

Інформація про автора(ів): Чевганова Віра Яківна, кандидат економічних наук, професор, професор кафедри економіки підприємства та управління персоналом Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, м. Полтава;
Свистун Людмила Анатоліївна, кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри фінансів і банківської справи Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, м. Полтава.

Текст статті: завантажити.






Повернутися до перегляду змісту