М.В. Ільїна
Соціально-економічна роль некомерційних організацій у забезпеченні сталого розвитку суспільства
(мова оригіналу – українська)

У статті подано основні концептуальні підходи до розуміння сутності організацій третього сектору та особливостей їх взаємодії з державою і комерційними організаціями. Описано умови функціонування некомерційних організацій в Україні і світі та розглянуто їх роль у сприянні сталому розвитку суспільства. Проаналізовано основні економічні механізми стимулювання третього сектору, висвітлено перспективи подальшого розвитку некомерційних організацій в Україні та світі.

Ключові слова: некомерційна організація, третій сектор, громадянське суспільство, сталий розвиток суспільства, соціально-економічна роль третього сектору, екологічна роль третього сектору, економічний механізм стимулювання некомерційних організацій.

Розміщена в №3, 2011.

Інформація про автора(ів): Ільїна Марія Володимирівна, кандидат соціологічних наук, старший науковий співробітник, старший науковий співробітник відділу суспільних проблем сталого розвитку Державної установи «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку Національної академії наук України», м. Киів.

Текст статті: завантажити.






Повернутися до перегляду змісту