А. О. Дериколенко
Інтернет-платформа як основа ефективного просування продукції промислових підприємств
(мова оригіналу – українська)

https://doi.org/10.21272/mer.2020.87.10
У статті уточнено визначення інтернет-платформи. Визначення основні ринки, де використання інтернет-платформ було б найбільш доцільно. Проаналізовано існуюче визначення інтернет-платформ і запропоновано авторське бачення, яке засноване на проведених дослідженнях. Виділено основні характеристики інтернет-платформи для просування саме товарів промислового призначення.
Відзначено, що в сучасному світі цифрових технологій інтернет-платформи мають широкі можливості і перспективи для застосування вітчизняними промисловими підприємствами. Основна мета існування інтернет-платформ – допомога підприємств, мета яких - вихід на світові ринки. Їх впровадження завдяки високому технічному рівню здатне значно збільшити швидкість логістичних операцій, підвищити ефективність діяльності (комунікаційної, логістичної, інноваційної, інвестиційної і т.д.), поліпшити її якість (завдяки кастомізації), реалізувати унікальні можливості післяпродажного сервісного обслуговування для різних ринків, різних цільових груп споживачів і т. п. Використання промисловими підприємствами інтернет-платформ направлено, з одного боку, на встановлення взаємовигідних зв'язків зі стейкхолдерами, а з іншого - на узгодження внутрішніх бізнес-процесів підприємства з зовнішніми можливостями і погрозами. Автором сформульовані основні особливості створення та застосування інтернет-платформ для просування промислової продукції, визначені бізнес-процеси промислового підприємства при застосуванні інтернет-платформи. Окремо запропоновано структурну схему бізнес-процесів промислового підприємства при використанні інтернет-платформи.

Ключові слова: інтернет-платформа, бізнес-процеси, інструментарій, промислові підприємства.

Розміщена в №1, 2020.

Інформація про автора(ів): Анна Олександрівна Дериколенко, молодший науковий сспівробітник кафедри економіки та бізнес-адміністрування Сумський державний університет

Текст статті: завантажити.






Повернутися до перегляду змісту