Ши-Мін Пі, Гассан Халед Аль-Зубі
Роль управління знаннями для забезпечення промислової безпеки
(мова оригіналу – англійська)

https://doi.org/10.21272/mer.2020.87.04
У статті досліджується роль управління знаннями в забезпеченні безпеки в промисловому секторі. У статті з’ясовується, що проблеми з дотриманням норм безпеки чинять негативний вплив на діяльність підприємств. Підкреслюється, що управління знаннями, яке останнім часом стало новою тенденцією в бізнесі, чинить сильний вплив на управлінську діяльність підприємства. Визначено різні підходи до визначення концепції управління знаннями. Створення системи управління знаннями підтримувалося багатьма політичними, соціальними, економічними та технологічними факторами, включаючи більш широке поширення систем інформаційних технологій у компаніях, можливості спілкування в комп'ютерних мережах, сегментацію та спеціалізацію навичок, мобільність робочої сили та інтелектуальних активів, а також проблеми конкуренції в діловому середовищі. У статті представлені та проаналізовані найбільш поширені і популярні визначення цього поняття. Дотримання правил безпеки позитивно позначається на економічній і неекономічній діяльності підприємства. Системний підхід до управління безпекою та здоров'ям на робочих місцях в промисловості застосовується вже багато років. Більш конкретно, проблеми з дотриманням безпеки негативно впливають на діяльність підприємств, тому дотримання безпеки повинно стати пріоритетом управління підприємствами. У статті було з'ясовано, що існує тісний зв'язок між управлінням знаннями і дотриманням вимог безпеки. У статті показано, які дії необхідні для забезпечення безпеки і як вони пов'язані з етапами управління знаннями. У роботі було виявлено, що позитивний вплив заходів безпеки (відновлювана зайнятість, стабільний розвиток підприємства, кращі екологічні показники) пов'язаний з посиленням фінансових та нефінансових результатів діяльності підприємств і, як результат, з управлінням знаннями.

Ключові слова: управління знаннями, дотримання вимог безпеки, сталий розвиток, безпека, застосування знань, промисловість, навчання техніці безпеки.

Розміщена в №1, 2020.

Інформація про автора(ів): ШИ-МІН ПІ,заступник декана, коледж бізнесу, кафедра інформаційного менеджменту,
Християнський університет Чунг Юань;
ГАССАН АЛЬ-ЗУБІ, аспірант Християнського університету Чунг Юань, за напрямом «Бізнес», кафедра інформаційного менеджменту, коледж бізнесу, Християнський університет Чунг Юань

Текст статті: завантажити.






Повернутися до перегляду змісту