Б. Л. Ковальов, Т. В. Пімоненко, А. С. Лисенко
(мова оригіналу – українська)
У статті проаналізовано інновації готельно-ресторанного бізнесу в Україні та світі, проведено їх систематизацію за видами та розкрито їх значення. Визначено, що інновації готельно-ресторанного бізнесу Європи та світу пов’язані з використанням інформаційних технологій, систем управління та обробки інформації та дозволяють раціонально використовувати фінансові, людські, фізичні ресурси, підвищувати комфорт і зручність клієнтів та економити їх час. Проаналізовано стан розвитку та динаміку готельно-ресторанного бізнесу в України в 2012–2016 рр., визначено характер тенденцій показників кількості суб’єктів господарювання та обсягу реалізованої ними продукції. Встановлено, що темп приросту обсягу реалізованої продукції суб’єктами готельно-ресторанної сфери у 2015–2016 рр. становить 28–29 %, що більше темпу приросту до кризи 2014 р., а обсяг реалізованої продукції у 2012–2016 рр. збільшився на 57,33 %.
Ключові слова: готель, ресторан, бізнес, інновації, тенденції.
Розміщена в №4, 2017.
Інформація про автора(ів):
Ковальов Богдан Леонідович, кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри економіки та бізнес-адміністрування Сумського державного університету;
Пімоненко Тетяна Володимирівна, кандидат економічних наук, старший викладач кафедри економіки та бізнес-адміністрування Сумського державного університету;
Лисенко Анастасія Сергіївна, студент навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту ім. Олега Балацького Сумського державного університету
Текст статті: завантажити.